Flere gode resultater under helgens UM i Sandnes

Ungdomsmesterskapet innendørs ble arrangert i Sandneshallen fra fredag til søndag denne helga, og ble streamet på direktesport. Som vanlig ble det prestert mange gode resultater i et bredt spekter av øvelsene.

Kitty Augusta Friele Faye leverte nok en solid konkurranse i stav under Innendørs-UM i Sandnes på søndag. Fana-utøveren gikk inn på 4.21 og klarte den høyden i tredje forsøk. Hun sikret seg dermed et klart gull i U23-klassen og forbedret Cathrine Larsåsen sin 16 år gamle mesterskapsrekord med ti centimeter. Friele Faye prøvde seg deretter på EM-kravet på 4.50, men det ble for høyt denne gangen.
Lina Svarlien fra Tyrving imponerte i høyde. Hun kom seg over 1.73 og vant da J16 klart. Hun var centimeteren bak mesterskapsrekorden i årsklassen, som Tonje Angelsen og Mia Haave satte i 2006. Svarlien forbedret persen med hele åtte centimeter og er på en delt 15. plass i 16-årsklassen i Norge gjennom alle tider, en plass hun deler med blant andre Henriette Jæger. Kravet til sommerens U18-EM er 1.76.
Benjamin Altmann Opuama fra Ski løp sterkt på 200 meter da han vant G16 med 22.23, elleve hundredeler bak pers. En annen gullvinner i G16 som kan nevnes er Erlend Grytten Sunnarvik fra Florø, som hoppet 6.50 i lengde. Mesterskapet ble avsluttet med hjemmeseier til Sandnes på 4×200 meter i G18-22. De løp på solide 1:29.02 og var bare 72 hundredeler bak mesterskapsrekorden klubben satte i 2016. Resultater - friidrett1 søndag 10. mars.

Philip Andreas Kubon fra Fana imponerte i stav under lørdagens øvelser da han kom seg over 5.30 og vant U23-klassen. Han forbedret persen med ti centimeter, er nummer ti i Norge innendørs gjennom alle tider og satte mesterskapsrekord.
Ull/Kisas Andreas Fjeld Halvorsen løp solid på 1500 meter på fredag med 3:45.52 og tok et soleklart gull i U20-klassen. Han forbedret mesterskapsrekorden til Filip Ingebrigtsen fra 2012 med ni sekunder. På lørdag ble det enda et gull, da han vant 800 meter på 1:52.47, også det mesterskapsrekord.
Dimnas Kristoffer Hagen Skoge løp inn til gull på 60 meter i G15 med fine 7.27, bare syv hundredeler bak mesterskapsrekorden i klassen. Det ble også løpt fort i klassen over av Skis Benjamin Altmann Opuama med 6.94, bare to hundredeler bak Pål Haugen Lillefosses mesterskaps- og aldersrekord. Opuama stod før dagen med 7.10 som pers og er nest raskest i 16-årsklassen i Norge gjennom alle tider. Vinneren i J16, Kerine Scherice Stephenson fra Tønsberg, bør også nevnes etter sterke 7.73.
Nora Aune fra Ranheim vant U23-klassen på 7.60. Alexander Skrede kan også nevnes etter 6.89 og gull i U20-klassen på hjemmebane. Even Jakob Ragnhildsløkken fra Ull/Kisa vant høyde i G16 med 1.90.
Lea Alise Gundersen fra Fyllingen vant 60 meter hekk i U20-klassen da hun løp på 8.49 og perset med fire hundredeler. Skjalgs Oda Asdal Hansen vant 60 meter hekk i J17 på pers 8.68. Viks Marte Hovland vant 1500 meter i U20-klasse med 4:26.84. Det ble løpt fint på samme distanse i G16, Fyllingens Endre Hartvedt Haugen løp på 4:02.34 og vant halvsekundet foran Ull/Kisas Haakon Kamlesh Heltzer Sørstad. Lilje Lopes Patey fra BUL kan nevnes etter 56.20 og gull på 400 meter i J17. Resultater - friidrett1 lørdag 9. mars.