Du er her: Skip Navigation LinksNorges Friidrettsforbund > Nyheter > Sandneshallen formelt åpnet
De unge Sandnesutøverne sto for et forrykende åpningsshow. Foto Stavanger Aftenblad, Svein Hagen

Sandneshallen formelt åpnet

Sandneshallen ble onsdag kveld åpnet med pomp og prakt. Lokale friidrettsutøvere og turnere sto for et flott åpningsshow.
  -
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Friidrettsutøverne på Jæren får gode treningsforhold de kommende år i en fantastisk friidretts/flerbrukshall på Sandved i Sandnes. I går kveld ble den store hallen på Sandved formelt åpnet, og dermed er hallen åpen for trening fra morgen til kveld. Hallen vil med sitt raske Mondodekke også være en attraktiv konkurransehall for friidretten, både lokalt og nasjonalt.

Ordførerne i de 3 byene som står bak hallen, Norunn Koksvik, ordfører i Sandnes, Tone Tvedt Nybø, ordfører i Randaberg og varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe sto for snorklippinga og den formelle åpninga.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen roste det interkommunale samarbeidet som en fremtidig modell for bygging av haller og mente at hallen vil bety svært mye for rekrutteringa til friidretten. ”Sandnes IL har mange store friidrettsnavn på kartet allerede, men jeg kan nesten her og nå love at byen kommer til å bli et skikkelig kraftsenter innen denne idretten i årene som kommer”, sa Hansen.

Hallen har 4 baners 200m rundbane, 60m sprinstripe på midten,  samt 100 meter og 110 meter hekk på utsiden av rundbane. De tekniske øvelsene er godt tilrettelagt for bruk, særlig treningsforholda for stavsprang blir bedre i Sandnes, samtidig som både diskos, kule, lengde og andre friidrettsøvelser får et flott helårstilbud. Hallen har totalt kostet 118 millioner kroner.

Sandneshallen
• Sandneshallen er en av Norges fremste haller for friidrett, og består i tillegg av en multihall med fasiliteter for styrketrening, klatring, ballspill og ordinære hallaktiviteter, gymnastikk og større arrangementer.
• Hallen er en av de tre interkommunale folkehallene. De fire kommunene Stavanger, Sandnes, Randaberg og Sola har gått sammen om Sørmarka Arena gjennom selskapet Sørmarka Flerbrukshall IKS, mens Sandnes, Stavanger og Randaberg eier de to andre hallene gjennom selskapet Multihallen og Storhallen IKS.
• Sandneshallen kostet totalt 118 millioner kroner. Når moms, samt bidragene fra staten og Rogaland Fylkeskommune er trukket fra, sitter de fire samarbeidskommunene igjen med en regning på omkring 75 millioner kroner. Av denne betaler Stavanger kommune 60 prosent, mens Randaberg- og Sandnes kommune deler de siste 40 prosentene. Det betyr at Stavangers andel kommer opp i omkring 45 millioner kroner.

 Les om åpningen i Stavanger Aftenblad

 

 

 

 

 Hva skjer?

 Aktuelt / Hva skjer?

Norsk Friidrett - Ullevål Stadion, 0840 Oslo - Tlf 21 02 90 00 - Kontakt oss